Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29880
Назва: Технологія кексів з додаванням калини звичайної (Viburnum opulus L.) та гарбуза звичайного (Cucurbita pepo L.)
Інші назви: Тechnology for cupcakes with addition of guelder-rose (Viburnum opulus L.) and pumpkin (Cucurbita pepo L.)
Автори: Ющенко Н.
Буяльська, Н. П.
Челябієва, В. М.
Березкина, Н.
Ключові слова: flour confectionery products
enriched cupcakes
plant additives
guelder-rose puree
pumpkin seeds
organoleptic quality characteristics
борошняні кондитерські вироби
збагачені кекси
рослинні добавки
калинове пюре
гарбузове насіння
органолептичні показники якості
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 3 (33)
Короткий огляд (реферат): Розроблено технологію кексів з додаванням пюре з плодів калини звичайної (Viburnum opulus L.) та подрібненого насіння гарбуза звичайного (Cucurbita pepo L.). За основу взято рецептуру кексу «Столичний». Проведено аналіз органолептичних показників, вмісту мінеральних речовин (Ca, Cu, Fe, Mg, P) та енергетичної цінності кексів з додаванням 5 %, 10 % та 15 % зазначених інгредієнтів із нетрадиційної рослинної сировини. Встановлено, що внесення в рецептурну суміш пюре калини звичайної та насіння гарбуза звичайного в кількості 10 % призводить до найкращих органолептичних характеристик кексів, знижує їх загальну калорійність, покращує мінеральний склад.
Опис: Технологія кексів з додаванням калини звичайної (Viburnum opulus L.) та гарбуза звичайного (Cucurbita pepo L.) / Н. Ющенко, Н. Буяльська, В. Челябієва, Н. Березкина // Технічні науки та технології. - 2023. - № 3 (33). - С. 162-169.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29880
Розташовується у зібраннях:Березкина Н. А.: наукові статті
Челябієва В. М.: наукові статті
Буяльська Н. П.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2023. – №3 (33)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
162-169.pdfстаття696,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.