Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29905
Назва: Вплив сортів спельти на технологічні показники спиртової бражки
Інші назви: The influence of spelt varieties on alcohol mash technological indicators
Автори: Паляниця, Л.
Березовська, Н.
Ключові слова: спельта
спиртова бражка
ферментні препарати
сусло
дріжджі
етанол
spelt
alcohol mash
enzyme preparations
wort
yeast
ethanol
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 4 (34)
Короткий огляд (реферат): У роботі визначено технологічні показники спиртової бражки, одержаної біоконверсією спельти озимої (Triticum spelta L.) сортів «Зоря України» та «Європа» з використанням комплексів ферментних препаратів різної дії та сухих спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Показано, що у бражці, одержаній зі спельти сорту «Європа», нагромаджується на 11 % більше етанолу, зменшується на третину вміст спирторозчинних вуглеводів, декстринів і нерозчиненого крохмалю. У бражці, отриманій зі спельти сорту «Зоря України», спостерігається інтенсивніше піноутворення та збільшення концентрації дріжджів на 17 %. Запропоновано використовувати спельту сорту «Європа» як сировину у технології етанолу. Отримані результати спрямовані на розширення сировинної бази за ра-хунок сортів спельти з високою крохмалистістю.
Опис: Паляниця, Л. Вплив сортів спельти на технологічні показники спиртової бражки / Л. Паляниця, Н. Березовська // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 163-173.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29905
Розташовується у зібраннях:Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
163-173.pdfстаття521,51 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.