Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29905
Назва: | Вплив сортів спельти на технологічні показники спиртової бражки |
Інші назви: | The influence of spelt varieties on alcohol mash technological indicators |
Автори: | Паляниця, Л. Березовська, Н. |
Ключові слова: | спельта спиртова бражка ферментні препарати сусло дріжджі етанол spelt alcohol mash enzyme preparations wort yeast ethanol |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 4 (34) |
Короткий огляд (реферат): | У роботі визначено технологічні показники спиртової бражки, одержаної біоконверсією спельти озимої (Triticum spelta L.) сортів «Зоря України» та «Європа» з використанням комплексів ферментних препаратів різної дії та сухих спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae. Показано, що у бражці, одержаній зі спельти сорту «Європа», нагромаджується на 11 % більше етанолу, зменшується на третину вміст спирторозчинних вуглеводів, декстринів і нерозчиненого крохмалю. У бражці, отриманій зі спельти сорту «Зоря України», спостерігається інтенсивніше піноутворення та збільшення концентрації дріжджів на 17 %. Запропоновано використовувати спельту сорту «Європа» як сировину у технології етанолу. Отримані результати спрямовані на розширення сировинної бази за ра-хунок сортів спельти з високою крохмалистістю. |
Опис: | Паляниця, Л. Вплив сортів спельти на технологічні показники спиртової бражки / Л. Паляниця, Н. Березовська // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 163-173. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29905 |
Розташовується у зібраннях: | Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
163-173.pdf | стаття | 521,51 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.