Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/7510
Назва: Визначення важких металів у чаї методом інверсійної вольтамперометрії
Автори: Купчик, О.Ю.
Буяльська, Н.П.
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки; №1 (77)
Короткий огляд (реферат): Досліджено потенційні забруднювачі, які можуть потрапляти до організму людини під час чаювання. Вміст таких важких металів, як цинк, кадмій, свинець та мідь визначено в чаї методом інверсійної вольтамперометрії. Проаналізовано вміст цих елементів у зеленому, чорному чаї, а також у чаї каркаде, які можна купити в будь-якому супермаркеті міста. Пробопідготовка зразків була виконана окислювальною мінералізацією зразків чаю в нітратній кислоті. Для об’єктивного оцінювання якості чаю використовували окреме визначення за кожним важким металом. Встановлено, що у всіх зразках чаю містяться всі вищевказані важкі метали. На основі аналізу експериментальних даних виявлено, що всі досліджувані зразки чаю є безпечними для споживача.
Опис: Купчик О.Ю. Визначення важких металів у чаї методом інверсійної вольтамперометрії / О.Ю. Купчик, Н.П. Буяльська // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2015. – №1 (77). – C. 190-195.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/7510
Розташовується у зібраннях:Буяльська Н. П.: наукові статті
Буяльська Н. П.: наукові статті
№1(77)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1368.pdfстаття454,32 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.