Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/8865
Назва: Особливості функціонування фінансових пірамід та їх вплив на розвиток ринку фінансових послуг України
Автори: Прокопенко, В. Ю.
Дубина, М. В.
Коваленко, К. О.
Ключові слова: фінансова піраміда
пірамідальна схема
шахрайство
фінансова установа
заощадження
фінансова послуга
Дата публікації: 2015
Серія/номер: БІЗНЕСІНФОРМ;№ 5
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено сутність категорії «фінансова піраміда» через основні наукові підходи до її трактування. Зокрема, означену категорію запропоновано розглядати так: фінансова піраміда – це форма організації бізнесу, яка не передбачає виробництва товарів чи надання послуг, забезпечує своє існування за рахунок обов’язкових, постійних членських внесків чи інших платежів, які використовуються не для провадження легальної, з позиції законодавства, фінан- сової діяльності з метою отримання доходу, а для збагачення, насамперед, засновників таких схем шляхом перерозподілу коштів, акумульованих у процесі діяльності фінансової піраміди, на користь незначної кількості учасників, і супроводжується існуванням значної кількості ошуканих споживачів фінансових послуг таких структур. Також ідентифіковано та систематизовано основні характерні ознаки фінансових пірамід, до числа яких віднесено: відсутність ліцензії на реалізацію відповідної діяльності на ринку фінансових послуг, необхідність сплати реєстраційного збору, відсутність у договорі будь-яких гарантій повернення коштів, реалізація власниками фінансової піраміди психологічного впливу на своїх потенційних клієнтів, агресивна маркетингова політика щодо залучення фінансових ресурсів, формування складної організаційної структури управління фінансовою пірамідою, клієнти фінансових пірамід стають її учасниками і працівниками, виплата надвисоких прибутків першим клієнтам, розмір яких не відповідає реальній ситуації на ринку фінансових послуг. За результатами дослідження описано механізм роботи фінансових пірамід та виконано ретроспективний аналіз їх розвитку в Україні.
Опис: Прокопенко, В. Ю. Особливості функціонування фінансових пірамід та їх вплив на розвиток ринку фінансових послуг України / В. Ю. Прокопенко, М. В. Дубина, К. О. Коваленко // БІЗНЕСІНФОРМ. – 2015. – № 5. – С. 226-232.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/8865
Розташовується у зібраннях:Дубина Максим Вікторович

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
48 С_Дубина.pdfстаття385,56 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.