Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9964
Назва: Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів
Автори: Воробйова, В. І.
Чигиринець, О. Е.
Єфімова, В. Г.
Пилипенко, Т. М.
Трус, І. М.
Ключові слова: шишки хмелю
ізопропанольний екстракт
хромато-мас-спектрометрія
леткі сполуки
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; №2 (2)
Короткий огляд (реферат): Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю «Ароматичний» превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту – α- та β-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю.
Опис: Воробйова, В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 210-215.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9964
Розташовується у зібраннях:№2(2)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
72.pdfстаття593,27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.