Короткий опис(реферат):
Метою викладання дисципліни «Технологія консервування плодів та овочів» є формування науково-професійного світогляду бакалавра спеціальності 181- «Харчові технології» в галузі виготовлення консервної продукції з плодів та овочів; надання здобувачам теоретичних знань про сукупність процесів та технологічних операцій, які забезпечують одержання консервованих плодоовочевих та ягідних продуктів заданої якості, ознайомлення їх із закономірностями і процесами, які є спільними для технологій різних консервованих продуктів, довести необхідність використання комплексного підходу до удосконалення різних технологій та набуття практичних навичок, необхідних для майбутньої виробничої діяльності.
Суть розробки, основні результати:
Технологія консервування плодів та овочів : метод. вказівки до виконання лаб. робіт здобувачів першого рівня вищ. освіти спец. 181 «Харчові технології» освіт.-проф. програми «Харчові технології та інженерія» / уклад. Р. М. Волкова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 50 с.