Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі представлено проєкт цеху з виробництва молочної продукції потужністю 90 т переробленого молока за зміну. Асортиментом даного виробництва є молоко згущене стерилізоване у банках ДСТУ 4404:2005 та молоко згущене з цукром 8,5% ДСТУ 4274:2003.
В проекті наведено розрахунки з технології виробництва продуктів запропонованого асортименту. Обґрунтовано вибір процесів та режимів виробництва. Представлено організацію технохімічного та мікробіологічного контролю. При підборі технологічного обладнання передбачено високопродуктивні машини та апарати, що забезпечують модернізацію трудових процесів та безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та максимальне завантаження обладнання.
Наведено обладнання, яке використовується, розміщено згідно зі встановленими нормами і забезпечує поточність технологічного процесу.
Дипломний проект містить такі розділи:
- характеристика підприємства та обґрунтування заходів з будівництва підприємств;
- технологічні розрахунки;
- вибір та обґрунтування технологічних процесів;
- схема технологічного контролю виробництва, управління якістю продукції та метрологічне забезпечення;
- розрахунок і вибір технологічного обладнання;
- заходи з енергозбереження;
- система екологічного управління;
- охорона праці.
У процесі роботи виконано відповідні креслення для зображення цеху з виробництва заданого асортименту, а також наведено висновки.
Суть розробки, основні результати:
Жовтобрюх, К. А. Розробка проекту цеху з виробництва згущених молочних консервів потужністю 90 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / К. А. Жовтобрюх ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2023. – 48 с.