Короткий опис(реферат):
Обґрунтовано необхідність збагачення борошняних кондитерських виробів добавками рослинної сировини, що містить харчові волокна, мінеральні речовини та вітаміни. Як можливий компонент для підвищення харчової цінності бісквітних виробів вибрано лляний шрот. На основі літературних джерел проаналізовано хімічний склад насіння льону з виявленням специфічної біологічної дії та функціональних властивостей його складових. Проведено дослідження впливу добавки лляного борошна на показники якості бісквітного напівфабрикату. Установлено, що добавка лляного шроту в кількості 2% збільшує вологість готових виробів, але не погіршує їх структурних і органолептичних властивостей, тому може
вважатися оптимальною.
Суть розробки, основні результати:
Гуменюк, О. Л. Бісквітний напівфабрикат підвищеної харчової цінності з добавкою лляного шроту / О. Л. Гуменюк, О. В. Городиська, М. П. Ксенюк // Прогресивна техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі : зб. наук. праць.-
Харків : ХДУХТ, 2017.- Вип. 2(26).- С.297-301