IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Класифікація факторів продовольчої безпеки національного та регіонального рівнів

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Зеленська, О. О.
dc.contributor.author Зеленський, С. М.
dc.contributor.author Алєшугіна, Н. О.
dc.date.accessioned 2015-10-19T18:50:39Z
dc.date.available 2015-10-19T18:50:39Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/1923
dc.description Зеленська, О. Класифікація факторів продовольчої безпеки національного та регіонального рівнів / О. Зеленська, С. Зеленський, Н. Алєшугіна // Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету транспорту. Сер. : Економіка і управління. - 2015. - Вип. 31. - С. 215-225. en_US
dc.description.abstract У статті представлено комплексну класифікацію факторів продовольчої безпеки (за критеріями суб’єктивності; за положенням відносно об’єкту впливу; за наслідками впливу та за змістовною сутністю) та визначено напрями їх впливу на продовольчу безпеку держави і регіону з урахуванням специфіки розвитку продовольчого комплексу та особливостей формування продовольчого ринку в сучасних умовах агроглобалізації. Особливий акцент у статті зроблено на зміні пріоритетності чинників із плином часу. Авторами відзначено, що в сучасному світі провідну роль у формуванні системи продовольчої безпеки відіграють ті фактори, які відповідають сучасним тенденціям суспільних та соціально-економічних трансформацій: науково-технічний прогрес, якість робочої сили, активізація економічної діяльності, інноваційність структури продовольчого виробництва і т.д. У даному дослідженні вказується на тісний взаємозв’язок факторів, які впливають на формування систем продовольчої безпеки різних ієрархічних рангів, зокрема національного та регіонального рівнів, і обумовлюють мультиплікативний ефект: низький рівень розвитку виробничої інфраструктури продовольчого комплексу зумовлює значні втрати і погіршення якості вже виробленої продукції, стримує розширення обсягів сільськогосподарського виробництва у перспективі, спричиняє зниження рівня інвестиційної привабливості агропродовольчої системи, провокує міграційні процеси на селі і т.д. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher К.: ДЕТУТ en_US
dc.relation.ispartofseries Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету транспорту. Сер. : Економіка і управління;Вип. 31
dc.subject класифікація en_US
dc.subject фактори об’єктивні en_US
dc.subject фактори суб’єктивні en_US
dc.subject зовнішні фактори en_US
dc.subject фактори внутрішні en_US
dc.subject економічні фактори en_US
dc.subject соціальні фактори en_US
dc.subject екологічні фактори en_US
dc.subject продовольча безпека en_US
dc.subject національний рівень en_US
dc.subject регіональний рівень en_US
dc.title Класифікація факторів продовольчої безпеки національного та регіонального рівнів en_US
dc.title.alternative Factors of food security on national and regional levels classification en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу