dc.contributor.author |
Зеленська, О. О.
|
|
dc.contributor.author |
Зеленський, С. М.
|
|
dc.contributor.author |
Алєшугіна, Н. О.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-10-19T18:50:39Z |
|
dc.date.available |
2015-10-19T18:50:39Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/1923 |
|
dc.description |
Зеленська, О. Класифікація факторів продовольчої безпеки національного та регіонального рівнів / О. Зеленська, С. Зеленський, Н. Алєшугіна // Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету транспорту. Сер. : Економіка і управління. - 2015. - Вип. 31. - С. 215-225. |
en_US |
dc.description.abstract |
У статті представлено комплексну класифікацію факторів продовольчої безпеки (за критеріями суб’єктивності; за положенням відносно об’єкту впливу; за наслідками впливу та за змістовною сутністю) та визначено напрями їх впливу на продовольчу безпеку держави і регіону з урахуванням специфіки розвитку продовольчого комплексу та особливостей формування продовольчого ринку в сучасних умовах агроглобалізації.
Особливий акцент у статті зроблено на зміні пріоритетності чинників із плином часу. Авторами відзначено, що в сучасному світі провідну роль у формуванні системи продовольчої безпеки відіграють ті фактори, які відповідають сучасним тенденціям суспільних та соціально-економічних трансформацій: науково-технічний прогрес, якість робочої сили, активізація економічної діяльності, інноваційність структури продовольчого виробництва і т.д.
У даному дослідженні вказується на тісний взаємозв’язок факторів, які впливають на формування систем продовольчої безпеки різних ієрархічних рангів, зокрема національного та регіонального рівнів, і обумовлюють мультиплікативний ефект: низький рівень розвитку виробничої інфраструктури продовольчого комплексу зумовлює значні втрати і погіршення якості вже виробленої продукції, стримує розширення обсягів сільськогосподарського виробництва у перспективі, спричиняє зниження рівня інвестиційної привабливості агропродовольчої системи, провокує міграційні процеси на селі і т.д. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
К.: ДЕТУТ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Збірник наукових праць Державного економіко-технологічного університету транспорту. Сер. : Економіка і управління;Вип. 31 |
|
dc.subject |
класифікація |
en_US |
dc.subject |
фактори об’єктивні |
en_US |
dc.subject |
фактори суб’єктивні |
en_US |
dc.subject |
зовнішні фактори |
en_US |
dc.subject |
фактори внутрішні |
en_US |
dc.subject |
економічні фактори |
en_US |
dc.subject |
соціальні фактори |
en_US |
dc.subject |
екологічні фактори |
en_US |
dc.subject |
продовольча безпека |
en_US |
dc.subject |
національний рівень |
en_US |
dc.subject |
регіональний рівень |
en_US |
dc.title |
Класифікація факторів продовольчої безпеки національного та регіонального рівнів |
en_US |
dc.title.alternative |
Factors of food security on national and regional levels classification |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |