Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Cавченко, О. М. | |
dc.contributor.author | Калініченко, Ю. Д. | |
dc.date.accessioned | 2020-04-07T19:24:21Z | |
dc.date.available | 2020-04-07T19:24:21Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/19271 | |
dc.description | Савченко, О. Технологія виготовлення житньо-пшеничного хліба на заквасках із використанням базиліку / О. Савченко, Ю. Калініченко // Технічні науки та технології. - 2019. - № 4 (18). - С. 183-191. | en_US |
dc.description.abstract | Показано доцільність використання базиліку для скорочення тривалості технологічного процесу приготування житньо-пшеничного хліба. Отримані зразки житньо-пшеничного хліба з додаванням досліджуваної добавки мають приємні органолептичні властивості, пористу м’якушку, привабливий колір із золотистою скоринкою. Добавка збагачує вироби вітамінами, макро- і мікроелементами, не викликає зниження споживчих та технологічних властивостей хліба. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | ;№ 4(18) | |
dc.subject | базилік | en_US |
dc.subject | закваска спонтанного бродіння | en_US |
dc.subject | вологість | en_US |
dc.subject | кислотність | en_US |
dc.subject | тісто | en_US |
dc.subject | якість хліба | en_US |
dc.subject | basil | en_US |
dc.subject | leaven of spontaneous fermentation | en_US |
dc.subject | humidity | en_US |
dc.subject | acidity | en_US |
dc.subject | dough | en_US |
dc.subject | bread quality | en_US |
dc.title | Технологія виготовлення житньо-пшеничного хліба на заквасках з використанням базиліку | en_US |
dc.title.alternative | Technology of manufacturing rye and wheat sourdough bread with the use of basil | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The expediency of using basil for reducing the duration of the technological process of making rye and wheat bread is shown. The obtained samples of rye and wheat bread with the addition of the test additive have good organoleptic properties, porous crumb, attractive color with a golden crust. The additive enriches the products with vitamins, macro and microelements, does not cause a decrease in the consumer and technological properties of bread | en_US |