Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі представлена розробка проекту міні-заводу з виробництва кисломолочної продукції потужністю 80 т переробленого молока за зміну Асортиментом даного виробництва є йогурт плодово-ягідний, пляшка картонна, ДСТУ 4343:2004 , 400 г, йогурт з лактулозою, плівка поліетиленова, ДСТУ 4343:2004, 200 г, сметана жирність 15%, плівка поліетиленова,ДСТУ 4418:2005, 350г, ряжанка жирність 4% , пляшка картонна, ДСТУ 4565:2006 В проекті наведено розрахунки з технології виробництва продуктів запропонованого асортименту. Обґрунтовано вибір процесів та режимів виробництва. Описано організацію технохімічного та мікробіологічного контролю. При підборі технологічного обладнання передбачено високопродуктивні машини та апарати, що забезпечують модернізацію трудових процесів та безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та максимальне завантаження обладнання. Наведене обладнання розміщено згідно зі встановленими нормами і забезпечує поточність технологічного процесу. Дипломний проект містить 3 розділи: Технологічну частину (розрахунки рецептур, обладнання, площ і т.д.); Екологічну частину; Охорону праці. У процесі роботи виконано відповідні креслення для зображення цеху з виробництва заданого асортименту, а також наведено висновки.
Суть розробки, основні результати:
Науменко, Д. В. Проєкт міні-заводу з виробництва кисломолочної продукції : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / Д. В. Науменко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 62 с.