Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Науменко, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2021-07-15T15:49:18Z | |
dc.date.available | 2021-07-15T15:49:18Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/23256 | |
dc.description | Науменко, Д. В. Проєкт міні-заводу з виробництва кисломолочної продукції : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / Д. В. Науменко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 62 с. | en_US |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі представлена розробка проекту міні-заводу з виробництва кисломолочної продукції потужністю 80 т переробленого молока за зміну Асортиментом даного виробництва є йогурт плодово-ягідний, пляшка картонна, ДСТУ 4343:2004 , 400 г, йогурт з лактулозою, плівка поліетиленова, ДСТУ 4343:2004, 200 г, сметана жирність 15%, плівка поліетиленова,ДСТУ 4418:2005, 350г, ряжанка жирність 4% , пляшка картонна, ДСТУ 4565:2006 В проекті наведено розрахунки з технології виробництва продуктів запропонованого асортименту. Обґрунтовано вибір процесів та режимів виробництва. Описано організацію технохімічного та мікробіологічного контролю. При підборі технологічного обладнання передбачено високопродуктивні машини та апарати, що забезпечують модернізацію трудових процесів та безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та максимальне завантаження обладнання. Наведене обладнання розміщено згідно зі встановленими нормами і забезпечує поточність технологічного процесу. Дипломний проект містить 3 розділи: Технологічну частину (розрахунки рецептур, обладнання, площ і т.д.); Екологічну частину; Охорону праці. У процесі роботи виконано відповідні креслення для зображення цеху з виробництва заданого асортименту, а також наведено висновки. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів | en_US |
dc.subject | проєкт | en_US |
dc.subject | міні-завод | en_US |
dc.subject | виробництво кисломолочної продукції | en_US |
dc.title | Проєкт міні-заводу з виробництва кисломолочної продукції | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The qualification work presents the development of the project of a mini-plant for the production of fermented milk products with a capacity of 80 tons of processed milk per shift. The range of this production is fruit and berry yogurt, cardboard bottle, DSTU 4343: 2004, 400 g 2004, 200 g, sour cream fat content 15%, polyethylene film, DSTU 4418: 2005, 350 g, fermented milk fat content 4%, cardboard bottle, DSTU 4565: 2006 The project provides calculations on the technology of production of the proposed range. The choice of processes and modes of production is substantiated. The organization of technochemical and microbiological control is described. The selection of technological equipment provides high-performance machines and devices that ensure the modernization of labor processes and continuous operation of the shop, maximum use of raw materials and maximum load of equipment. The given equipment is placed according to the established norms and provides current of technological process. The diploma project contains 3 sections: Technological part (calculations of recipes, equipment, areas, etc.); Ecological part; Labor protection. In the course of work the corresponding drawings for the image of shop on production of the set range are executed, and also the conclusions are resulted. | en_US |