Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мартиненко, О. С. | |
dc.contributor.author | Буяльська, Н. П. | |
dc.date.accessioned | 2021-12-06T13:20:56Z | |
dc.date.available | 2021-12-06T13:20:56Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/24601 | |
dc.description | Мартиненко, О. С. Аналіз ринку лікарських рослин України як перспективної сировини харчової промисловості / О. С. Мартиненко ; наук. кер. Н. П. Буяльська // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 337-339. | en_US |
dc.description.abstract | Для розроблення стратегії розвитку лікарського рослинництва важливим є постійний моніторинг ринку, оскільки зміна його кон’юнктури впливає на ефективність цієї сфери національного господарства. Загалом можна стверджувати, що нині виробництво лікарських рослин в Україні характеризується досить повільним розвитком. Факторами, які можуть пожвавити розвиток лікарського рослинництва, є досить розвинута переробка лікарських рослин та постійно зростаючий попит на них в Україні та світі. Розвинута вітчизняна фармацевтична галузь нині є чи не найбільшим рушієм лікарського рослинництва, оскільки постійно потребує рослинної сировини для виробництва ліків. На відміну від інших галузей сільського господарства, що переважно реалізують сировину за кордон, виробники галузі лікарського рослинництва значну частину своєї продукції продають вітчизняним переробникам. Отже, в країні створюється кінцевий продукт, який користується попитом у споживачів, а це свідчить про ще не реалізований потенціал. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | en_US |
dc.subject | ринок | en_US |
dc.subject | лікарські рослини | en_US |
dc.subject | сировина | en_US |
dc.subject | харчова промисловість | en_US |
dc.title | Аналіз ринку лікарських рослин України як перспективної сировини харчової промисловості | en_US |
dc.type | Working Paper | en_US |