ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сапега, Б. Ю.
dc.contributor.author Буяльська, Н. П.
dc.date.accessioned 2021-12-06T13:36:19Z
dc.date.available 2021-12-06T13:36:19Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/24603
dc.description Сапега, Б. Ю. Вплив глутамату натрію на організм людини / Б. Ю. Сапега ; наук. кер. Н. П. Буяльська // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 18-19 берез. 2021 р.) : збірник тез доп. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021. – С. 340-341. en_US
dc.description.abstract Глутамат натрію – сіль глутамінової кислоти. Широко зустрічається в природних продуктах харчування тваринного і рослинного походження, зокрема в томатах, м’ясі, молоці, грибах, сирі, кукурудзі, бобових, рибі. Глутамат натрію – одна з найпоширеніших харчових добавок (Е621 – таке позначення прийнято для глутамату натрію в системі харчових добавок). Глутамат присутній в традиційних азіатських стравах, і йому приписують смак насиченої запашної їжі «умамі», п’ятий смак – «м’ясний», крім солодкого, солоного, кислого і гіркого. Зазвичай глутамат натрію використовують для посилення смаку та аромату у виробництві сухих супів, бульйонів, продуктів швидкого приготування, чіпсів, крекерів, соусів тощо. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" en_US
dc.subject глутамат натрію en_US
dc.subject організм людини en_US
dc.subject продукт харчування en_US
dc.title Вплив глутамату натрію на організм людини en_US
dc.type Working Paper en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу