Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гайова, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2022-01-24T08:11:54Z | |
dc.date.available | 2022-01-24T08:11:54Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/25198 | |
dc.description | Гайова, Д. В. Методи оцінювання персоналу підприємства та напрями підвищення їх ефективності (на матеріалах ПП «Рествіль») : випускна кваліфікаційна робота : 073 "Менеджмент" / Д. В. Гайова ; керівник роботи І. І. Кичко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2021. – 80 с. | en_US |
dc.description.abstract | Мета кваліфікаційної роботи полягає у виявленні ефективних метoдiв oцiнки персoнaлу ресторанного бізнесу, дoслiдженні й анaлiзу передoвoго дoсвiду зарубiжних крaїн з oцiнки персoнaлу суб’єктiв ресторанного бiзнесу та рoзрoбці системи кoмплексної oцiнки оснoвних пoказникiв робoти персoнaлу ПП «Рествіль». Об’єктом дослідження є процес оцiнювання персoналу ПП «Рествіль», м. Чернігів. Предметом дослідження є теоретико-методологiчні полoження, метoдичний та прaктичний iнструментарiй оцiнювання персoналу ПП «Рествіль». Методи дослідження. У ході дослідження використано такі загальнонаукові та спеціальні методи: діалектичний метод, системний історико-логічний метод; структурно-функціональний, формально-логічний, класифікаційно-аналітичний метод; методи статистичного аналізу, економіко-математичні та теоретико-концептуальний методи. Наукова новизна дослідження. Запропоновано використати систему атестації персоналу, засновану на концепції, згідно з якою атестація персоналу повинна ґрунтуватися на основних кадрових ситуаціях, що охоплюють кар’єрний цикл співробітника в ресторані. Практична значущість отриманих результатів. Одержані результати можуть бути прийняті до розгляду та використання в ПП «Рествіль» з ціллю посилення можливостей корпоративної культури підприємства впливати на результативність діяльності підприємства. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів | en_US |
dc.subject | персонал | en_US |
dc.subject | оцінювання персоналу | en_US |
dc.subject | дослідження | en_US |
dc.subject | удосконалення | en_US |
dc.subject | прибутковість | en_US |
dc.subject | показники роботи | en_US |
dc.subject | personnel | en_US |
dc.subject | personnel evaluation | en_US |
dc.subject | research | en_US |
dc.subject | improvement | en_US |
dc.subject | profitability | en_US |
dc.subject | performance indicators | en_US |
dc.title | Методи оцінювання персоналу підприємства та напрями підвищення їх ефективності (на матеріалах ПП «Рествіль») | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The purpose of the qualification work is to identify effective methods for assessing the staff of the restaurant business, research and analysis of best practices of foreign countries in the assessment of personnel of the restaurant business and the development of a comprehensive system. The object of the study is the process of evaluating the staff of PE "Restville", Chernihiv. The subject of the research is theoretical and methodological provisions, methodical and practical tools for evaluating the staff of PE "Restville". Research methods. The following general and special methods were used in the research: dialectical method, system historical-logical method; structural- functional, formal-logical, classification-analytical method; methods of statistical analysis, economic-mathematical and theoretical-conceptual methods. Scientific novelty of the research. It is proposed to use a system of personnel certification, based on the concept that personnel certification should be based on the main personnel situations that cover the career cycle of the employee in the restaurant. The practical significance of the results obtained. The obtained results can be accepted for consideration and use in PE "Restville" in order to strengthen the corporate culture of the enterprise to influence the effectiveness of the enterprise. | en_US |