Abstract:
У кваліфікаційній роботі представлений проєкт пекарні з установкою 3-х ротаційних печей "Kumkaya Lider 140" та тістомісильних машин періодичної дії "Стандарт" для виробництва хлібобулочних виробів.
Проведена характеристика сучасного ринку хлібопродуктів та сказано, що головними факторами, які обмежують розвиток сучасного ринку хлібобулочних виробів в Україні є існуюча економічна криза, періодичні активні військові дії на сході країни, значна монополія ринку певними підприємствами. Дана характеристика та вимоги якості до вихідної сировини. Зроблено опис технологічного процесу виробництва хлібобулочних виробів.
Дано характеристику підприємства та обґрунтування заходів з будівництва підприємства. Зроблено обґрунтування пекарні, описано будівельні особливості та вказано конкурентів. Проведено технологічні розрахунки по придбанню обладнання, інвентарю та кількості працівників.
Детально проведено розрахунок печей та сказано, що найкраще буде підходити ротаційна піч «LIDER-140 (60*80cм)». Також сказано, що у проєктованій пекарні використовуємо тістомісильні машини періодичної дії «Стандарт». А основним асортиментом пекарні буде така продукція: Хліб «Надзбручанський» масою 0,8 кг, булочка «До чаю» масою 0,2 кг та рогаль «Козацький» масою 0,5 кг.
Проведено компонування відділень підприємства і обладнання, зроблено розрахунок корисної площі цеху в пекарні. Для даної пекарні зроблено розрахунок освітлення, вентиляції, водопостачання та пожежогасіння.
Description:
Бичок, А. В. Проєкт пекарні з установкою 3-х ротаційних печей «Kumkaya Lider 140» та тістомісильних машин періодичної дії «Стандарт» для виробництва хлібобулочних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. В. Бичок ; керівник роботи І. А. Костенко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 74 с.