Короткий опис(реферат):
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють матеріал, що розглядається на лекційних та лабораторних заняттях. До них належать: «Розвиток науки про харчування», «Фізіологічне значення вітамінів», «Оцінка поживної та енергетичної цінності готових блюд і продуктів харчування», «Оцінка біологічної цінності готових блюд і продуктів харчування», «Харчові інфекції та харчові отруєння. Глистяні інвазії», «Гігієнічна характеристика продукції рослинництва та тваринництва».
У методичні рекомендації включені теоретичні відомості з відповідної теми, алгоритми вирішення типових завдань, а також завдання для самостійного виконання.
Суть розробки, основні результати:
Основи фізіології та гігієни харчування : метод. вказівки до самост. роботи для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, Н. М. Денисова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 112 с.