IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : методичні вказівки довиконання лабораторних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології»

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Буяльська, Н. П.
dc.contributor.author Челябієва, В. М.
dc.contributor.author Денисова, Н. М.
dc.date.accessioned 2022-10-03T10:17:41Z
dc.date.available 2022-10-03T10:17:41Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/26082
dc.description Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : метод. вказівки до виконання лаб. робіт для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, В. М. Челябієва, Н. М. Денисова. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 63 с. en_US
dc.description.abstract Підприємства з виробництва харчових продуктів користуються водою переважно із централізованих систем водопостачання або із власних артезіанських та інших свердловин. У першому випадку, вода вже доведена до стандартів питної на спеціальних водопідготовчих станціях. У другому випадку вода може не відповідати питній. Досягти високих показників харчових продуктів і напоїв, використовуючи таку воду, неможливо. Для доведення складу води до відповідних вимог використовують різні способи додаткового оброблення. Практично немає жодного універсального способу оброблення, який можна було б застосовувати до води з будь-якою первісною якістю. Вибір способу водопідготовки залежить від якості вихідної води, прийнятої технології виробництва, потужності підприємства і визначається індивідуально для кожного заводу з урахуванням властивих йому особливостей. Для одержання води, що відповідає вимогам харчової промисловості, допускається використання комбінованих схем водопідготовки. Мета дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» – надання студентам теоретичних основ та практичних навичок у області технології питної, мінеральної та технічної води, а також у напрямку удосконалення систем водопідготовки, що є важливим для майбутнього фахівця харчової промисловості щодо покращення екологічного стану довкілля регіону, області чи країни в цілому. Завдання дисципліни – формування у майбутніх фахівців умінь та компетенцій для забезпечення ефективного функціонування споруд водопідготовки, аналізу головних проблем в технології води і та шляхів їх усунення, вибору методу очищення вод в залежності від вихідного складу. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" en_US
dc.title Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : методичні вказівки довиконання лабораторних робіт для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» en_US
dc.type Learning Object en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу