Короткий опис(реферат):
Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють матеріал, що розглядається на лекційних та лабораторних заняттях. До них належать: «Хімічний склад природних вод», «Використання відстоювання у водопідготовці», «Очищення води фільтруванням», «Використання методу коагуляції у технології водопідготовки», «Іонообмінний метод очищення води», «Дегазація води», «Дезінфекція води».
У методичні рекомендації включені теоретичні відомості з відповідної теми, алгоритми вирішення типових завдань, а також завдання для самостійного виконання.
Суть розробки, основні результати:
Технологія води та водопідготовки харчових виробництв : метод. вказівки до самост. роботи для здобувачів вищ. освіти першого (бакалавр.) рівня спец. 181 «Харчові технології» / уклад.: Н. П. Буяльська, Н. М. Денисова, В. М. Челябієва. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 92 с.