IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Розробка технології питної каші на основі ряженки

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Гринюк, О. М.
dc.date.accessioned 2023-01-20T09:07:05Z
dc.date.available 2023-01-20T09:07:05Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/26593
dc.description Гринюк, О. М. Розробка технології питної каші на основі ряжанки : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. М. Гринюк ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 45 с. uk_UA
dc.description.abstract Мета кваліфікаційної роботи – наукове обґрунтування способу одержання питної каші на основі ряжанки з додаванням насіння чіа, та розроблення технології її приготування. Об’єктом дослідження є виробництво нових видів кисломолочних продуктів. Предметом дослідження є вплив насіння чіа на фізико-хімічні показники нового кисломолочного продукту на основі ряжанки. У роботі здійснено огляд літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів, на основі якого визначено напрям власних досліджень, кінцевим результатом якого є створення нового харчового продукту. Виконано продуктовий розрахунок сировини; сформульовано технологічні аспекти діяльності інноваційного харчового підприємства з виробництва нового продукту uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject інновації uk_UA
dc.subject чіа uk_UA
dc.subject біологічно активні речовини uk_UA
dc.subject ряжанка uk_UA
dc.subject сквашування uk_UA
dc.subject питна каша uk_UA
dc.subject innovations uk_UA
dc.subject chia uk_UA
dc.subject biologically active substances uk_UA
dc.subject ryazhanka uk_UA
dc.subject fermentation uk_UA
dc.subject drinking porridge uk_UA
dc.title Розробка технології питної каші на основі ряженки uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The purpose of the qualification thesis is the scientific substantiation of the method of obtaining drinking porridge based on ryazhanka with the addition of chia seeds, and the development of its production technology. The object of research is the production of new types of fermented milk products. The subject of research is the effect of chia seeds on the physicochemical parameters of a new fermented milk product based on ryazhanka. In the thesis, a review of literary sources of domestic and foreign authors was carried out, on the basis of which the direction of own research was determined, the final result of which is the creation of a new food product. Product calculation of raw materials has been performed; the technological aspects of the activity of an innovative food enterprise for the production of a new product are formulated. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record