Короткий опис(реферат):
У даній кваліфікаційній роботі доведено та експериментально
підтверджено доцільність використання ферментних препаратів Laminex
МАХ Flow 4G, Amylex 5Т, Beerzym AMYL HT, Beerzym BG, ЕnerZyme Р7 у
процесі виробництва пива з метою розрідження затору та підвищення виходу
екстрактивних речовин з солоду. Зроблені відповідні розрахунки.
Проведено огляд інформаційних джерел на основі яких обрано
напрямок дослідження. Виділено ряд необхідних ферментних препаратів.
Проведено ряд аналізів для порівняння вмісту екстрактивних речовин
у контрольному та експериментальних зразках. Досліджена можливість
введення ферментних препаратів у технологічний процес виробництва пива.
Суть розробки, основні результати:
Зубок, А. Г. Розробка технології бісквіту оздоровчого призначення з додаванням цільнозернового, кукурудзяного та рисового борошна : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. Г. Зубок ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 52 с.