dc.contributor.author |
Сорокіна, Д. С.
|
|
dc.date.accessioned |
2023-01-20T09:44:24Z |
|
dc.date.available |
2023-01-20T09:44:24Z |
|
dc.date.issued |
2022 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/26598 |
|
dc.description |
Сорокіна, Д. С. Наукове обґрунтування використання структуроутворювачів в технології ферментованих напоїв на основі кокосового молока : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Д. С. Сорокіна ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 60 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Кваліфікаційна робота присвячена пошуку ефективного структуроутворювача
для ферментованого напою на кокосовому молоці на основі дослідження
реологічних та фізико- хімічних показників ряду одержаних продуктів. Робота
складається з пояснювальної записки і графічної частини.
В роботі висвітлено основні тенденції сучасного здорового раціону людини,
актуальність заміни ферментованих напоїв тваринного походження на
ферментовані напої рослинного походження, проведено аналіз
структуроутворюючих добавок, що представлені на сучасному ринку.
В експериментальній частині роботи досліджено органолептичні, фізико-
хімічні показники виготовлених ферментованих напоїв з структуроутворюючими
добавками на рослинній основі. Обрано найоптимальнішу -крохмаль рослини
тапіока у кількості 8%. Проведено технологічні розрахунки, обрано обладнання і
запропоновано апаратурно-технологічну схему виробництва ферментованого
напою на кокосовому молоці з використанням закваски бактеріальної сухої ТМ
GOODFOOD «Йогурт» з додаванням 8% крохмалю тапіоки. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.subject |
йогурт |
uk_UA |
dc.subject |
ферментовані напої |
uk_UA |
dc.subject |
кокосове молоко |
uk_UA |
dc.subject |
структоутворюючі добавки рослинного походження |
uk_UA |
dc.subject |
yogurt |
uk_UA |
dc.subject |
fermented drinks |
uk_UA |
dc.subject |
coconut milk |
uk_UA |
dc.subject |
structural additives of vegetable origin |
uk_UA |
dc.title |
Наукове обґрунтування використання структуроутворювачів в технології ферментованих напоїв на основі кокосового молока |
uk_UA |
dc.type |
Thesis |
uk_UA |
dc.description.abstractalt1 |
The qualification work is devoted to the search for an effective structure former for
a fermented drink based on coconut milk based on the study of rheological and physicochemical
parameters of a number of obtained products. The work consists of an
explanatory note and a graphic part.
The work highlights the main trends of the modern healthy human diet, the relevance
of replacing fermented drinks of animal origin with fermented drinks of plant origin, an
analysis of structure-forming additives presented on the modern market is carried out.
In the experimental part of the work, the organoleptic, physico-chemical parameters
of the manufactured fermented drinks with plant-based structure-forming additives were
investigated. The most optimal was chosen - the starch of the tapioca plant in the amount
of 8%. Technological calculations were carried out, equipment was selected, and an
equipment-technological scheme for the production of a fermented drink on coconut milk
was proposed, using a bacterial dry starter of the GOODFOOD TM "Yogurt" with the
addition of 8% tapioca starch. |
uk_UA |