IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Наукове обґрунтування використання структуроутворювачів в технології ферментованих напоїв на основі кокосового молока

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Сорокіна, Д. С.
dc.date.accessioned 2023-01-20T09:44:24Z
dc.date.available 2023-01-20T09:44:24Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/26598
dc.description Сорокіна, Д. С. Наукове обґрунтування використання структуроутворювачів в технології ферментованих напоїв на основі кокосового молока : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Д. С. Сорокіна ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 60 с. uk_UA
dc.description.abstract Кваліфікаційна робота присвячена пошуку ефективного структуроутворювача для ферментованого напою на кокосовому молоці на основі дослідження реологічних та фізико- хімічних показників ряду одержаних продуктів. Робота складається з пояснювальної записки і графічної частини. В роботі висвітлено основні тенденції сучасного здорового раціону людини, актуальність заміни ферментованих напоїв тваринного походження на ферментовані напої рослинного походження, проведено аналіз структуроутворюючих добавок, що представлені на сучасному ринку. В експериментальній частині роботи досліджено органолептичні, фізико- хімічні показники виготовлених ферментованих напоїв з структуроутворюючими добавками на рослинній основі. Обрано найоптимальнішу -крохмаль рослини тапіока у кількості 8%. Проведено технологічні розрахунки, обрано обладнання і запропоновано апаратурно-технологічну схему виробництва ферментованого напою на кокосовому молоці з використанням закваски бактеріальної сухої ТМ GOODFOOD «Йогурт» з додаванням 8% крохмалю тапіоки. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject йогурт uk_UA
dc.subject ферментовані напої uk_UA
dc.subject кокосове молоко uk_UA
dc.subject структоутворюючі добавки рослинного походження uk_UA
dc.subject yogurt uk_UA
dc.subject fermented drinks uk_UA
dc.subject coconut milk uk_UA
dc.subject structural additives of vegetable origin uk_UA
dc.title Наукове обґрунтування використання структуроутворювачів в технології ферментованих напоїв на основі кокосового молока uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The qualification work is devoted to the search for an effective structure former for a fermented drink based on coconut milk based on the study of rheological and physicochemical parameters of a number of obtained products. The work consists of an explanatory note and a graphic part. The work highlights the main trends of the modern healthy human diet, the relevance of replacing fermented drinks of animal origin with fermented drinks of plant origin, an analysis of structure-forming additives presented on the modern market is carried out. In the experimental part of the work, the organoleptic, physico-chemical parameters of the manufactured fermented drinks with plant-based structure-forming additives were investigated. The most optimal was chosen - the starch of the tapioca plant in the amount of 8%. Technological calculations were carried out, equipment was selected, and an equipment-technological scheme for the production of a fermented drink on coconut milk was proposed, using a bacterial dry starter of the GOODFOOD TM "Yogurt" with the addition of 8% tapioca starch. uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу