Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Ліхута, О. О. | |
dc.date.accessioned | 2023-02-06T13:59:39Z | |
dc.date.available | 2023-02-06T13:59:39Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26764 | |
dc.description | Ліхута, О. О. Підвищення інноваційності продукції на виробничому підприємстві в умовах підвищення конкурентоспроможності : випускна кваліфікаційна робота : 073 "Менеджмент" / О. О. Ліхута ; керівник роботи О. С. Лашук ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра публічного управління та менеджменту організацій. – Чернігів, 2022. – 84 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Метою дослідження є розробка шляхів підвищення інноваційності продукції підприємства на ринку хлібобулочної продукції. Об’єктом є процес дослідження методів підвищення інноваційності продукції на прикладі ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат». Предметом дослідження є економічна діяльність ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат» в ринкових умовах. Методи дослідження – методологічну основу роботи становлять загальнонаукові прийоми досліджень і спеціальні методи, що ґрунтуються на сучасних наукових засадах управлінської, економічної і споріднених з ними наук. У роботі використано методи: абстрактно-логічний, системно-аналітичний, функціонально-структурний, порівняльний аналіз, синергетичний. Інформаційною базою дослідження стали діючі Закони України, підзаконні нормативні акти Кабінету Міністрів України, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, наукові праці, соціологічні опитування. Практична значущість розробки шляхів інноваційного розвитку для ПАТ «Чернігівський хлібокомбінат» полягає у підвищенні конкурентних позицій, фінансової стабільності організації. Запропоновані зміни дозволять підприємству знизити рівень витрат під час використання виробничих ресурсів, розширити асортимент товарної продукції та ефективно реорганізувати організаційну структуру. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | інновація | uk_UA |
dc.subject | інноваційність | uk_UA |
dc.subject | конкуренція | uk_UA |
dc.subject | стратегія | uk_UA |
dc.subject | фінансова стабільність | uk_UA |
dc.subject | innovation | uk_UA |
dc.subject | competition | uk_UA |
dc.subject | strategy | uk_UA |
dc.subject | financial stability | uk_UA |
dc.title | Підвищення інноваційності продукції на виробничому підприємстві в умовах підвищення конкурентоспроможності | uk_UA |
dc.title.alternative | Increasing the innovativeness of products at the production enterprise in conditions of increasing competitiveness | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The purpose of the study is to develop ways to increase the innovativeness of the company's products on the bakery products market. The object is the process of researching methods of increasing the innovativeness of products on the example of PJSC Chernihiv Bread Factory. The subject of the study is the economic activity of PJSC "Chernihiv Bread Factory" in market conditions. Research methods - the methodological basis of the work is general scientific methods of research and special methods based on modern scientific principles of management, economics and related sciences. The methods used in the work are: abstract-logical, system-analytical, functional-structural, comparative analysis, synergistic. The current Laws of Ukraine, sub-legal normative acts of the Cabinet of Ministers of Ukraine, bodies of state executive power and local self-government, scientific works, sociological surveys became the information base of the research. The practical significance of the development of ways of innovative development for PJSC "Chernihivskyi Hlibokombinat" is to increase the competitive position and financial stability of the organization. The proposed changes will allow the enterprise to reduce the level of costs during the use of production resources, expand the range of m | uk_UA |