dc.contributor.author |
Радченко, О. І.
|
|
dc.contributor.author |
Ярова, Т. Ю.
|
|
dc.contributor.author |
Вакал, В. С.
|
|
dc.contributor.author |
Зеленський, А. М.
|
|
dc.contributor.author |
Вакал, С. В.
|
|
dc.date.accessioned |
2023-04-27T11:10:42Z |
|
dc.date.available |
2023-04-27T11:10:42Z |
|
dc.date.issued |
2022 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/27486 |
|
dc.description |
Радченко, О. І. Підвищення поживної цінності мінеральних добрив / О. І. Радченко, Т. Ю. Ярова, В. С. Вакал, А. М. Зеленський, С. В. Вакал // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. Т. 2. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 142. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Глобальні кліматичні зміни, які відбуваються в світі, вже призводять до необхідності перегляду підходів до функціонування аграрного сектору в Україні, а також номенклатури туків, що можуть забезпечити стале вирощування сільськогосподарських культур. Широке застосування традиційних азотних добрив у даний час не в повній мірі задовольняє агровиробників у зв’язку з можливим накопиченням нітратів у рослинах та суттєвими втратами азоту в довкілля. Одним із варіантів підвищення коефіцієнту використання азоту добрив стало уповільнення їх розчинності шляхом капсулювання інертними і поживними речовинами. Водночас збільшення посушливих днів у період вегетації рослин не дозволяє розкрити потенціал капсульованих добрив пролонгованої дії, що веде до суттєвих втрат врожаю і економічних збитків. Тому нагальною потребою сьогодення є розробка рецептур добрив, що дозволяють посилити механічну міцність рослин, забезпечити їх стійкість до різноманітних негативних факторів. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.title |
Підвищення поживної цінності мінеральних добрив |
uk_UA |
dc.type |
Working Paper |
uk_UA |