ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Корнієнко, І. М.
dc.contributor.author Кузнєцова, О. О.
dc.contributor.author Гуляєв, В. М.
dc.contributor.author Непошивайленко, Н. О.
dc.contributor.author Анацький, А. С.
dc.contributor.author Філімоненко, О. Ю.
dc.contributor.author Коваленко, А. Л.
dc.contributor.author Корнієнко, Ю. М.
dc.date.accessioned 2023-06-09T12:01:35Z
dc.date.available 2023-06-09T12:01:35Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/28073
dc.description Корнієнко, І. М. Біотехнологія використання прополісу в хлібопеченні / І. М. Корнієнко, О .О. Кузнєцова, В. М. Гуляєв, Н .О. Непошивайленко, А. С. Анацький, О. Ю. Філімоненко, А. Л. Коваленко, Ю. М. Корнієнко // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 343-344. uk_UA
dc.description.abstract Прополіс - це смолистий апі-продукт, зібраний бджолами з різних видів рослин, який містить різноманітні біологічно-активні сполуки, які володіють антибактеріальними, антиоксидантними та протизапальними властивостями. Надзвичайні особливості такого апі-продукту розширюють можливі напрямки його використання в харчовій біотехнології, а саме - у якості функціонального інгредієнта в хлібопродуктах з метою активації бродильної мікрофлори закваски (молочнокислі бактерії) для хлібопечення, покращення структурно-механічних властивостей тіста, пригнічення росту патогенних та умовно патогенних збудників хвороб хліба. Незважаючи на відмінності в хімічному складі прополісу (склад прополісу залежить від географічного та ботанічного походження), він виявляє потужну антиоксидантну і фармакологічну активність, що робить його привабливим функціональним інгредієнтом натурального походження для харчової біотехнології. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.title Біотехнологія використання прополісу в хлібопеченні uk_UA
dc.type Working Paper uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу