Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Корнієнко, І. М. | |
dc.contributor.author | Кузнєцова, О. О. | |
dc.contributor.author | Гуляєв, В. М. | |
dc.contributor.author | Непошивайленко, Н. О. | |
dc.contributor.author | Анацький, А. С. | |
dc.contributor.author | Філімоненко, О. Ю. | |
dc.contributor.author | Коваленко, А. Л. | |
dc.contributor.author | Корнієнко, Ю. М. | |
dc.date.accessioned | 2023-06-09T12:01:35Z | |
dc.date.available | 2023-06-09T12:01:35Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/28073 | |
dc.description | Корнієнко, І. М. Біотехнологія використання прополісу в хлібопеченні / І. М. Корнієнко, О .О. Кузнєцова, В. М. Гуляєв, Н .О. Непошивайленко, А. С. Анацький, О. Ю. Філімоненко, А. Л. Коваленко, Ю. М. Корнієнко // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 343-344. | uk_UA |
dc.description.abstract | Прополіс - це смолистий апі-продукт, зібраний бджолами з різних видів рослин, який містить різноманітні біологічно-активні сполуки, які володіють антибактеріальними, антиоксидантними та протизапальними властивостями. Надзвичайні особливості такого апі-продукту розширюють можливі напрямки його використання в харчовій біотехнології, а саме - у якості функціонального інгредієнта в хлібопродуктах з метою активації бродильної мікрофлори закваски (молочнокислі бактерії) для хлібопечення, покращення структурно-механічних властивостей тіста, пригнічення росту патогенних та умовно патогенних збудників хвороб хліба. Незважаючи на відмінності в хімічному складі прополісу (склад прополісу залежить від географічного та ботанічного походження), він виявляє потужну антиоксидантну і фармакологічну активність, що робить його привабливим функціональним інгредієнтом натурального походження для харчової біотехнології. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.title | Біотехнологія використання прополісу в хлібопеченні | uk_UA |
dc.type | Working Paper | uk_UA |