IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Завгородній, Є. В.
dc.date.accessioned 2024-01-19T09:32:45Z
dc.date.available 2024-01-19T09:32:45Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/29292
dc.description Завгородній, Є. В. Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Є. В. Завгородній ; керівник роботи О. Б. Завгородній ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 50 с. uk_UA
dc.description.abstract Об’єктом досліджень розроблення нової рецептури і технології виробництва кисломолочного напою, збагаченого яблучним порошком. Предмет показники якості кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку. Мета кваліфікаційної роботи - вдосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого яблучним порошком. У даній роботі теоретично визначено та експериментально підтверджено доцільність виробництва кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку. Досліджено біохімічний склад джерел функціональних інгредієнтів, порівняно звичайний йогурт (контроль) та кисломолочний напій, збагачений порошком яблука. Встановлено, що за своїми властивостями, розроблений кисломолочний напій може бути віднесений до категорії оздоровчих харчових продуктів. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject напій кисломолочний uk_UA
dc.subject яблучний порошок uk_UA
dc.subject біологічна цінність uk_UA
dc.subject функціональний інгредієнт uk_UA
dc.subject йогурт uk_UA
dc.subject sour milk drink uk_UA
dc.subject apple powder uk_UA
dc.subject biological value uk_UA
dc.subject functional ingredient uk_UA
dc.subject yogurt uk_UA
dc.title Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The object of research is the development of a technology for the production of a fermented milk drink with a functional purpose enriched with apple powder. The subjects of research are apple powder and fermented milk drink for health purposes. The aim of the master's thesis is to improve the method of production of a fermented milk drink for health purposes, enriched with apple powder. This work theoretically justified and experimentally confirmed a new method of production of fermented milk drink, which contains apple powder. The biochemical composition of the sources of functional ingredients was studied, ordinary yogurt and fermented milk drink enriched with apple powder were compared, and it was established that the latter can be classified as health food products. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record