Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Завгородній, Є. В. | |
dc.date.accessioned | 2024-01-19T09:32:45Z | |
dc.date.available | 2024-01-19T09:32:45Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29292 | |
dc.description | Завгородній, Є. В. Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Є. В. Завгородній ; керівник роботи О. Б. Завгородній ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 50 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Об’єктом досліджень розроблення нової рецептури і технології виробництва кисломолочного напою, збагаченого яблучним порошком. Предмет показники якості кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку. Мета кваліфікаційної роботи - вдосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого яблучним порошком. У даній роботі теоретично визначено та експериментально підтверджено доцільність виробництва кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку. Досліджено біохімічний склад джерел функціональних інгредієнтів, порівняно звичайний йогурт (контроль) та кисломолочний напій, збагачений порошком яблука. Встановлено, що за своїми властивостями, розроблений кисломолочний напій може бути віднесений до категорії оздоровчих харчових продуктів. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | напій кисломолочний | uk_UA |
dc.subject | яблучний порошок | uk_UA |
dc.subject | біологічна цінність | uk_UA |
dc.subject | функціональний інгредієнт | uk_UA |
dc.subject | йогурт | uk_UA |
dc.subject | sour milk drink | uk_UA |
dc.subject | apple powder | uk_UA |
dc.subject | biological value | uk_UA |
dc.subject | functional ingredient | uk_UA |
dc.subject | yogurt | uk_UA |
dc.title | Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The object of research is the development of a technology for the production of a fermented milk drink with a functional purpose enriched with apple powder. The subjects of research are apple powder and fermented milk drink for health purposes. The aim of the master's thesis is to improve the method of production of a fermented milk drink for health purposes, enriched with apple powder. This work theoretically justified and experimentally confirmed a new method of production of fermented milk drink, which contains apple powder. The biochemical composition of the sources of functional ingredients was studied, ordinary yogurt and fermented milk drink enriched with apple powder were compared, and it was established that the latter can be classified as health food products. | uk_UA |