dc.contributor.author |
Стеченко, О. Л.
|
|
dc.date.accessioned |
2024-01-19T12:22:17Z |
|
dc.date.available |
2024-01-19T12:22:17Z |
|
dc.date.issued |
2023 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29306 |
|
dc.description |
Стеченко, О. Л. Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Л. Стеченко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 47 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Мета кваліфікаційної роботи: вивчити вплив структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці із зазначенням їхніх переваг та недоліків. Предмет дослідження: йогурт на рослинному молоці, його органолептичні та фізико-хімічні показники.
Об’єкт дослідження: розробка нової рецептури виготовлення йогурту на рослинному молоці із її відповідністю вимогам ДСТУ 4343:2004. На виконання мети у кваліфікаційній роботі було проаналізовано:
- асортимент продуктів на основі рослинного молока, що випускається в Україні;
- переваги та недоліки обраних видів рослинного молока;
- органолептичні та фізико-хімічні показників якості ряду ферментованих напоїв на основі рослинного молока.
Як наслідок, у процесі аналізу в кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено рецептуру йогурту на рослинному молоці. Досліджені органолептичні та фізико-хімічні показники готового продукту. В якості базового продукту обрано Йогурт (ДСТУ 4343:2004). |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.subject |
рослинне молоко |
uk_UA |
dc.subject |
йогурт |
uk_UA |
dc.subject |
технологія виробництва |
uk_UA |
dc.subject |
vegetable milk |
uk_UA |
dc.subject |
yogurt |
uk_UA |
dc.subject |
production technology |
uk_UA |
dc.title |
Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці |
uk_UA |
dc.title.alternative |
Study of the effect of structurants on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk |
uk_UA |
dc.type |
Thesis |
uk_UA |
dc.description.abstractalt1 |
The purpose of the qualification work: to study the influence of structuring agents on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk, indicating their advantages and disadvantages.
The subject of the study: yogurt based on vegetable milk, its organoleptic and physicochemical indicators.
The object of the research: development of a new recipe for the production of yogurt on vegetable milk with its compliance with the requirements of DSTU 4343:2004.
To fulfill the goal, the following was analyzed in the qualification work:
- an assortment of products based on vegetable milk produced in Ukraine;
- advantages and disadvantages of selected types of vegetable milk;
- organoleptic and physicochemical quality indicators of a number of fermented beverages based on vegetable milk.
As a result, in the process of analysis in the qualification work, a recipe for yogurt based on vegetable milk was developed and researched. The organoleptic and physicochemical parameters of the finished product were studied. Yogurt (DSTU 4343:2004) was chosen as the basic product. |
uk_UA |