IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Стеченко, О. Л.
dc.date.accessioned 2024-01-19T12:22:17Z
dc.date.available 2024-01-19T12:22:17Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/29306
dc.description Стеченко, О. Л. Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Л. Стеченко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 47 с. uk_UA
dc.description.abstract Мета кваліфікаційної роботи: вивчити вплив структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці із зазначенням їхніх переваг та недоліків. Предмет дослідження: йогурт на рослинному молоці, його органолептичні та фізико-хімічні показники. Об’єкт дослідження: розробка нової рецептури виготовлення йогурту на рослинному молоці із її відповідністю вимогам ДСТУ 4343:2004. На виконання мети у кваліфікаційній роботі було проаналізовано: - асортимент продуктів на основі рослинного молока, що випускається в Україні; - переваги та недоліки обраних видів рослинного молока; - органолептичні та фізико-хімічні показників якості ряду ферментованих напоїв на основі рослинного молока. Як наслідок, у процесі аналізу в кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено рецептуру йогурту на рослинному молоці. Досліджені органолептичні та фізико-хімічні показники готового продукту. В якості базового продукту обрано Йогурт (ДСТУ 4343:2004). uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject рослинне молоко uk_UA
dc.subject йогурт uk_UA
dc.subject технологія виробництва uk_UA
dc.subject vegetable milk uk_UA
dc.subject yogurt uk_UA
dc.subject production technology uk_UA
dc.title Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці uk_UA
dc.title.alternative Study of the effect of structurants on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The purpose of the qualification work: to study the influence of structuring agents on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk, indicating their advantages and disadvantages. The subject of the study: yogurt based on vegetable milk, its organoleptic and physicochemical indicators. The object of the research: development of a new recipe for the production of yogurt on vegetable milk with its compliance with the requirements of DSTU 4343:2004. To fulfill the goal, the following was analyzed in the qualification work: - an assortment of products based on vegetable milk produced in Ukraine; - advantages and disadvantages of selected types of vegetable milk; - organoleptic and physicochemical quality indicators of a number of fermented beverages based on vegetable milk. As a result, in the process of analysis in the qualification work, a recipe for yogurt based on vegetable milk was developed and researched. The organoleptic and physicochemical parameters of the finished product were studied. Yogurt (DSTU 4343:2004) was chosen as the basic product. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record