Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Стеченко, О. Л.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2024-01-19T12:22:17Z | |
dc.date.available | 2024-01-19T12:22:17Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29306 | |
dc.description | Стеченко, О. Л. Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Л. Стеченко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 47 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Мета кваліфікаційної роботи: вивчити вплив структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці із зазначенням їхніх переваг та недоліків. Предмет дослідження: йогурт на рослинному молоці, його органолептичні та фізико-хімічні показники. Об’єкт дослідження: розробка нової рецептури виготовлення йогурту на рослинному молоці із її відповідністю вимогам ДСТУ 4343:2004. На виконання мети у кваліфікаційній роботі було проаналізовано: - асортимент продуктів на основі рослинного молока, що випускається в Україні; - переваги та недоліки обраних видів рослинного молока; - органолептичні та фізико-хімічні показників якості ряду ферментованих напоїв на основі рослинного молока. Як наслідок, у процесі аналізу в кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено рецептуру йогурту на рослинному молоці. Досліджені органолептичні та фізико-хімічні показники готового продукту. В якості базового продукту обрано Йогурт (ДСТУ 4343:2004). | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | рослинне молоко | uk_UA |
dc.subject | йогурт | uk_UA |
dc.subject | технологія виробництва | uk_UA |
dc.subject | vegetable milk | uk_UA |
dc.subject | yogurt | uk_UA |
dc.subject | production technology | uk_UA |
dc.title | Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці | uk_UA |
dc.title.alternative | Study of the effect of structurants on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The purpose of the qualification work: to study the influence of structuring agents on the quality indicators of yogurts based on vegetable milk, indicating their advantages and disadvantages. The subject of the study: yogurt based on vegetable milk, its organoleptic and physicochemical indicators. The object of the research: development of a new recipe for the production of yogurt on vegetable milk with its compliance with the requirements of DSTU 4343:2004. To fulfill the goal, the following was analyzed in the qualification work: - an assortment of products based on vegetable milk produced in Ukraine; - advantages and disadvantages of selected types of vegetable milk; - organoleptic and physicochemical quality indicators of a number of fermented beverages based on vegetable milk. As a result, in the process of analysis in the qualification work, a recipe for yogurt based on vegetable milk was developed and researched. The organoleptic and physicochemical parameters of the finished product were studied. Yogurt (DSTU 4343:2004) was chosen as the basic product. | uk_UA |