Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13395
Назва: | Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен |
Інші назви: | Improving of the method for producing white bread with addition of wheat grains Усовершенствование способа приготовления белого хлеба с добавкой пшеничных зерен |
Автори: | Гуменюк, О. Л. Ксенюк, М. П. Ільїн, Р. О. |
Ключові слова: | збагачений білий хліб нелущене зерно пшеничні крупи біологічна та харчова цінність хліба органолептичні показники хліба пористість кислотність хліба закваска enriched bread whole or almost-whole wheat grains biological and nutritional value of bread organoleptic parameters of bread porosity and acidity of bread sourdough обогащенный хлеб неочищенное зерно пшеничные крупы биологическая и пищевая ценность хлеба органолептические показатели хлеба пористость кислотность хлеба закваска |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Чернігів: ЧНТУ |
Серія/номер: | Технічні науки та технології; № 1 (3) |
Короткий огляд (реферат): | Одним із способів збагачення білого хліба з борошна вищого ґатунку є додавання в нього зерна злакових культур. Такий хліб відрізняється від звичайного підвищеним вмістом багатьох незамінних поживних речовин: білків, вітамінів, мінеральних елементів, харчових волокон та ін. Вживання збагаченого зерновими добавками хліба дозволить поліпшити роботу кишечника, зменшити ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань, нормалізувати жовчовиділення тощо. Проведено дослідження щодо впливу різних видів зернових добавок (нелущеного пшеничного зерна, пшеничних круп № 1 і № 3) на фізико-хімічні та органолептичні показники білого хліба. Для приготування тіста обрали ферментацію на основі закваски, використання якої позитивно впливає на органолептичні властивості хліба, поліпшує текстуру й уповільнює процес черствіння хліба. На основі одержаних результатів запропоновані нові способи приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен. |
Опис: | Гуменюк, О. Л. Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, Р. О. Ільїн // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 210-217. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/13395 |
Розташовується у зібраннях: | Ксенюк М. П.: наукові статті Гуменюк О. Л.: наукові статті №1(3) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
121.pdf | стаття | 448,14 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.