Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/13395
Назва: Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен
Інші назви: Improving of the method for producing white bread with addition of wheat grains
Усовершенствование способа приготовления белого хлеба с добавкой пшеничных зерен
Автори: Гуменюк, О. Л.
Ксенюк, М. П.
Ільїн, Р. О.
Ключові слова: збагачений білий хліб
нелущене зерно
пшеничні крупи
біологічна та харчова цінність хліба
органолептичні показники хліба
пористість
кислотність хліба
закваска
enriched bread
whole or almost-whole wheat grains
biological and nutritional value of bread
organoleptic parameters of bread
porosity and acidity of bread
sourdough
обогащенный хлеб
неочищенное зерно
пшеничные крупы
биологическая и пищевая ценность хлеба
органолептические показатели хлеба
пористость
кислотность хлеба
закваска
Дата публікації: 2016
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; № 1 (3)
Короткий огляд (реферат): Одним із способів збагачення білого хліба з борошна вищого ґатунку є додавання в нього зерна злакових культур. Такий хліб відрізняється від звичайного підвищеним вмістом багатьох незамінних поживних речовин: білків, вітамінів, мінеральних елементів, харчових волокон та ін. Вживання збагаченого зерновими добавками хліба дозволить поліпшити роботу кишечника, зменшити ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань, нормалізувати жовчовиділення тощо. Проведено дослідження щодо впливу різних видів зернових добавок (нелущеного пшеничного зерна, пшеничних круп № 1 і № 3) на фізико-хімічні та органолептичні показники білого хліба. Для приготування тіста обрали ферментацію на основі закваски, використання якої позитивно впливає на органолептичні властивості хліба, поліпшує текстуру й уповільнює процес черствіння хліба. На основі одержаних результатів запропоновані нові способи приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен.
Опис: Гуменюк, О. Л. Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, Р. О. Ільїн // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 210-217.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/13395
Розташовується у зібраннях:Ксенюк М. П.: наукові статті
Гуменюк О. Л.: наукові статті
№1(3)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
121.pdfстаття448,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.