Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/24938
Назва: Формування гендерно-відповідальної поведінки у молоді
Автори: Титенко, Г. П.
Ключові слова: молодь
гендер
стать
відповідальність
гендерновідповідальна поведінка
гендерна дискримінація
педагогічні умови
youth
gender
gender
responsibility
gender-responsible behavior
gender discrimination
pedagogical conditions
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чернігів
Короткий огляд (реферат): Сучасному суспільству досі притаманна проблема гендерної нерівності. Процес соціальних змін не виключає актуальності даної проблеми. Приналежність до певної статі досі лишається показником стратифікації в суспільному житті. Проблема гендерної дискримінації та нерівності зумовлюють відмінності в реалізації прав та можливостей людини залежно від її статі. Спостерігається диференціація в становищі жінок та чоловіків в суспільстві, як правило чоловіки займають кращі (привілейовані) місця в економічній, соціальній та політичній сферах. Особливу увагу варто приділити освіченості молоді, оскільки саме від її рівня самосвідомості та знань з приводу гендерних проблем залежить як теперішнє, так і майбутнє життя нашого суспільства. Потрібно змінити традиційні уявлення та стереотипи, переосмислити усталені ролі чоловіка і жінки, усвідомити те, що немає суто чоловічих та жіночих рис, а є лише індивідуальні риси кожної особистості. Тому доволі важливої ролі набуває системна робота щодо поширення знань з гендерної проблематики серед молоді, запровадження в усі сфери життєдіяльності принципів гендерної рівності, а також створення та розвиток сучасних моделей поведінки, котрі зафіксували б дані засади на рівні задовільних та буденних вчинків, для будьякої сфери життя людини. Зважаючи на необхідність просвітницької роботи щодо гендерної нерівності та профілактичної діяльності проти гендерної дискримінації в молодіжному середовищі, зростає потреба в формуванні гендерно-відповідальної поведінки. В розділі 1 магістерської роботи проаналізовано теоретикометодологічні засади формування гендерно-відповідальної поведінки у молоді. Розділ 2 присвячений дослідженню особливостей формування гендерно-відповідальної поведінки у молоді. У розділі 3 визначено шляхи удосконалення формування гендерновідповідальної поведінки у молоді. Наукова новизна проведеного дослідження полягає в тому, що: уточнено розуміння сутності гендерно-відповідальної поведінки у молоді та природи формування даної поведінки; розроблено шляхи удосконалення формування гендерно-відповідальної поведінки у молоді (створено тренінгову програму для покращення формування даної поведінки).
Опис: Титенко, Г. П. Формування гендерно-відповідальної поведінки у молоді : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / Г. П. Титенко ; керівник роботи Т. С. Острянко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра соціальної роботи. – Чернігів, 2021. – 106 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/24938
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Титенко Г.П. кваліфікаційна робота МСРп-201.pdfВипускна кваліфікаційна робота501,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.