Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26383
Назва: Соціально-психологічна допомога дітям, постраждалим внаслідок військових дій
Інші назви: Social and psychological assistance to children injured as a result of military operations
Автори: Білець, Ю. С.
Павленко, А. В.
Ключові слова: діти
діти постраждалі внаслідок військових дій
кризові ситуації
психоравма
стрес
посттравматичний стресовий розлад
терапія
арт-терапія
соціально-психологічна допомога
тілесна терапія
творча конструктологія
children
children injured as a result of military operations
crisis situations
psychotrauma
stress
post-traumatic stress disorder
therapy
art therapy
socio-psychological assistance
physical therapy
creative constructology
Дата публікації: 2022
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): В сучасних умовах українського суспільства увага до соціально-психологічної підтримки дітей, стабілізації та покращення їх психічного стану, є особливо значимою. Завданням для батьків, близького оточення дитини, а також для служб соціальної роботи, фахівців з психологічної допомоги - є мінімізація травматичного впливу на психіку дитини, попередження наслідків психотравмування та якісна допомога у відновленні після травми. Дослідження особливостей переживання кризових подій та стресу у дитячому віці, характерність дитячих механізмів захисту та велике значення внутрішніх ресурсів дитини до самовідновлення, лягає в основу розробки різних терапевтичних методик та закладає специфіку надання соціально-психологічної допомоги дітям. У першому розділі даної роботи проведено теоретико-методологічний аналіз особливостей перебігу кризових станів у дітей, розглянуто специфіку надання їм соціально-психологічної допомоги. Другий розділ присвячено аналізу основних ефективних технік та методів, що переважно застосовуються у роботі з дитячою психотравмою. В третьому розділі здійснено дослідження особливостей емоційної/когнітивної сфери, дітей, що зазнали травматичного впливу військових подій. У четвертому розділі запропонованого комплекс соціально-психологічних заходів для допомоги та підтримки, дітей, що зазнали впливу кризових ситуацій. Наукова новизна дослідження полягає у наступному: здійснено теоретичний аналіз особливості виникнення та протікання психотравми у дітей, проаналізовано основні методи та техніки, що використовуються при психосоціальній допомозі, досліджено специфіку емоційної/когнітивної сфер дітей що перебували в кризових ситуаціях, розроблено програми з соціально-психологічної допомоги.
Опис: Білець, Ю. С. Соціально-психологічна допомога дітям, постраждалим внаслідок військових дій : випускна кваліфікаційна робота : 231 "Соціальна робота" / Ю. С. Білець, А. В. Павленко ; керівник роботи В. М. Філіпович ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра Креативних індустрій та соціальних інновацій. – Чернігів, 2022. – 118 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/26383
Розташовується у зібраннях:Дипломні роботи освітнього ступеня магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Білець Ю.С., Павленко А. В.-магістр-2022.pdfдиплом3,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.