Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/26466
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЗамай, Ж. В.-
dc.date.accessioned2023-01-02T11:53:50Z-
dc.date.available2023-01-02T11:53:50Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttp://ir.stu.cn.ua/123456789/26466-
dc.descriptionХімія в харчових технологіях. Модуль 3 «Фізична та колоїдна хімія» : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» (освітній ступінь бакалавр) всіх форм навчання / Укл. Ж. В. Замай. - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. - 51 с.uk_UA
dc.description.abstractФізична та колоїдна хімія – наука, що пояснює хімічні явища і встановлює їхні закономірності на основі загальних принципів фізики та хімії. Вона охоплює питання теорії хімічних процесів і розглядає вплив фізичних параметрів на хімічні перетворення і фізичні властивості речовин. Предметом дисципліни Хімія в харчових технологіях. Модуль3 Фізична та колоїдна хімія є вивчення законів перебіг хімічних процесів у часі, теплових ефектів, що їх супроводжують, законів хімічної рівноваги та вивчення дисперсного стану речовини, поверхневих явищ в дисперсних системах, ролі цих явищ у визначенні фізико-хімічних властивостей колоїдних розчинів. Фізична та колоїдна хімія є базою для всіх технологічних дисциплін. Мета дисципліни – навчити студентів розуміти основи фізико-хімічних процесів, що відбуваються при одержанні харчових продуктів та в технології харчування, а також використовувати класичні та нові фізико-хімічні методи дослідження структури та властивостей речовин для характеристики технологічних процесів у харчовій промисловості. Одним з основних завдань підготовки бакалавра з харчових технологій є навчання їх розв’язувати завдання ефективного керування виробництвом, прогнозувати перебіг і результат процесу, а також зміну умов, щоб процес відбувався у бажаному напрямі з найменшими витратами. Лабораторні роботи виконуються при вивченні відповідної теми, що сприяє кращому засвоєнню теоретичного матеріалу і надає можливість студентам ознайомитися з фізико-хімічними процесами, які лежать в основі одержання та дослідження складу і властивостей продуктів харчування, необхідними приладами, методикою проведення лабораторних досліджень та навчитися самостійно аналізувати системи і виконувати необхідні розрахунки. Для самостійної підготовки студентів передбачені теоретичні відомості на початку кожної лабораторної роботи та контрольні питанняuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЧернігів : НУ "Чернігівська політехніка"uk_UA
dc.titleХімія в харчових технологіях. Модуль 3 «Фізична та колоїдна хімія» : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» (освітній ступінь бакалавр) всіх форм навчанняuk_UA
dc.typeLearning Objectuk_UA
Розташовується у зібраннях:Замай Ж. В.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4374 Замай_Фізична хімія_Практикум_2022_13_12 (1).pdfметодичні вказівки1,01 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.