Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/26466
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Замай, Ж. В. | - |
dc.date.accessioned | 2023-01-02T11:53:50Z | - |
dc.date.available | 2023-01-02T11:53:50Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26466 | - |
dc.description | Хімія в харчових технологіях. Модуль 3 «Фізична та колоїдна хімія» : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» (освітній ступінь бакалавр) всіх форм навчання / Укл. Ж. В. Замай. - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. - 51 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Фізична та колоїдна хімія – наука, що пояснює хімічні явища і встановлює їхні закономірності на основі загальних принципів фізики та хімії. Вона охоплює питання теорії хімічних процесів і розглядає вплив фізичних параметрів на хімічні перетворення і фізичні властивості речовин. Предметом дисципліни Хімія в харчових технологіях. Модуль3 Фізична та колоїдна хімія є вивчення законів перебіг хімічних процесів у часі, теплових ефектів, що їх супроводжують, законів хімічної рівноваги та вивчення дисперсного стану речовини, поверхневих явищ в дисперсних системах, ролі цих явищ у визначенні фізико-хімічних властивостей колоїдних розчинів. Фізична та колоїдна хімія є базою для всіх технологічних дисциплін. Мета дисципліни – навчити студентів розуміти основи фізико-хімічних процесів, що відбуваються при одержанні харчових продуктів та в технології харчування, а також використовувати класичні та нові фізико-хімічні методи дослідження структури та властивостей речовин для характеристики технологічних процесів у харчовій промисловості. Одним з основних завдань підготовки бакалавра з харчових технологій є навчання їх розв’язувати завдання ефективного керування виробництвом, прогнозувати перебіг і результат процесу, а також зміну умов, щоб процес відбувався у бажаному напрямі з найменшими витратами. Лабораторні роботи виконуються при вивченні відповідної теми, що сприяє кращому засвоєнню теоретичного матеріалу і надає можливість студентам ознайомитися з фізико-хімічними процесами, які лежать в основі одержання та дослідження складу і властивостей продуктів харчування, необхідними приладами, методикою проведення лабораторних досліджень та навчитися самостійно аналізувати системи і виконувати необхідні розрахунки. Для самостійної підготовки студентів передбачені теоретичні відомості на початку кожної лабораторної роботи та контрольні питання | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.title | Хімія в харчових технологіях. Модуль 3 «Фізична та колоїдна хімія» : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія» (освітній ступінь бакалавр) всіх форм навчання | uk_UA |
dc.type | Learning Object | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Замай Ж. В.: навчально-методичні видання Технічні науки |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
4374 Замай_Фізична хімія_Практикум_2022_13_12 (1).pdf | методичні вказівки | 1,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.