Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/27093
Назва: | Ферментовані напої на рослинному молоці |
Автори: | Замай, Ж. В. Сорокіна, Д. С. |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Короткий огляд (реферат): | Серед харчових продуктів, що мають особливе значення для підтримки здоров'я людини та її адаптації до несприятливих умов навколишнього середовища, важлива роль належить кисломолочним продуктам. Вони містять необхідні для організму речовини у легкозасвоюваній формі, а також сприяють відновленню мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Традиції споживання кисломолочних продуктів, які активно пропагує нині «здорове харчування», забезпечують на ринку стійкий попит на такі продукти, зокрема – на йогурти. Основна сировина під час їх виробництва – молоко, однак воно містить 4-5 % лактози, а сьогодні стрімко зростає кількість людей з лактазною нестачею. Так як лактоза - це молочний цукор, що міститься у тваринному молоці, споживачі змушені відмовлятися від молока і продуктів з нього та переходити, зокрема, на так зване рослинне молоко. |
Опис: | Замай, Ж. В. Ферментовані напої на рослинному молоці / Ж. В. Замай, Д. С. Сорокіна // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2022) : тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26-27 травня 2022 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – С. 241-242. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/27093 |
Розташовується у зібраннях: | Замай Ж. В.: доповіді, тези доповідей Тези доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26-27 травня 2022 року) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Tezy - 2022 Part 4-241.pdf | наукова доповідь | 431,24 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.