Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28354
Назва: Зварювання різнорідних матеріалів : методичні вказівки до виконання розрахунково-графічної та самостійної роботи для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 131 Прикладна механіка, за освітньо-професійною програмою «Технології та устаткування зварювання»
Автори: Болотов, Г. П.
Болотов, М. Г.
Олексієнко, С. В.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Розвиток та вдосконалення та сучасного приладобудування, електронної авіаційної та інших галузей промисловості неможливо уявити без використання нових конструкційних матеріалів на основі кераміки, ситалів, кварцу, сапфіру, феритів та інших неметалевих матеріалів. Ці матеріали створені на основі оксидів різноманітних елементів і володіють унікальними фізико-хімічними властивостями. Їх часто використовують в сполученні з іншими матеріалами, із них виготовляють елементи простої конфігурації, які в подальшому за допомогою зварювання з’єднують в складні конструкції. Способи зварювання плавленням, як правило, непридатні для з’єднання металів з неметалевими матеріалами внаслідок природної несумісності. Існує думка, що при дифузійному зварюванні перед початком процесу необхідно видаляти оксидні плівки із зони з’єднання. Така концепція вірна лише при з’єднанні металевих матеріалів, а при з’єднанні металів з неметалевими матеріалами потрібно враховувати, що більшу частину відомих металів та сплавів вдається з’єднати з керамічними матеріалами в результаті взаємодії оксидів, спеціально вирощених на металі, з оксидними системами керамічних матеріалів. Це питання є основним при розробці технології з’єднання металів з неметалевими матеріалами. Метою розрахунково-графічної роботи є закріплення теоретичного матеріалу з основних питань, що стосуються технологій зварювання різнорідних матеріалів отриманого студентами на лекційних заняттях та лабораторних роботах і надбання практичних навичок щодо вирішення основних задач отримання нероз’ємних зварних з’єднань матеріалів в різних їх поєднаннях. Методичні рекомендації включають в собі два завдання. Перше пов’язане з реферативним описом одного з питань, що стосується особливостей механізмів та кінетики утворення твердофазного з’єднання різнорідних пар матеріалів. Друге завдання пов’язано з вирішенням практичних задач, що стосується визначення основних параметрів, що впливають на механізм утворення твердофазних зварних з’єднань на різних стадіях його утворення. Робота виконується паралельно з прослуховуванням лекцій і виконанням лабораторних занять.
Опис: Зварювання різнорідних матеріалів : метод. вказ. до виконання розрах.-граф.ї та самост. роботи для здобувачів вищ. освіти друг. (магістер.) рівня спеціальності 131 "Прикладна механіка", за освіт.-проф. програмою «Технології та устаткування зварювання» / уклад.: Г. П. Болотов, М. Г. Болотов, С. В. Олексієнко. – Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023. – 16 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28354
Розташовується у зібраннях:Олексієнко С. В.: навчально-методичні видання
Болотов М. Г.: навчально-методичні видання
Болотов Г. П.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4924 Звар різн мат ргр.pdfметодичні вказівки374,63 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.