Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/28739
Назва: Інтелектуальна власність, патентознавство та трансфер технологій : методичні вказівки до практичних робіт для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 133 “Галузеве машинобудування” освітньо-професійної програми “Галузеве машинобудування”
Автори: Кальченко, В. В.
Пасов, Г. В.
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Короткий огляд (реферат): Питання охорони і використання інтелектуальної власності в сучасних умовах переходу до ринкових відносин починають відігравати вже важливішу роль у комерційній, підприємницькій і виробничій діяльності підприємств та установ України усіх форм власності. У цьому відношенні всім, хто займається або готується до подібного роду діяльності, треба досить чітко уявляти собі, що така інтелектуальна власність, у чому полягає її сутність, як вона охороняється в сучасному світі, до яких серйозних матеріальних витрат може призвести порушення прав інтелектуальної власності. Інтелектуальна власність – частина цивільного права, що об’єднує дві сфери прав – промислову власність та авторське право і суміжні права. Промислова власність охоплює досить широке коло об’єктів, що дістали застосування в міжнародному торговому обороті. Поняття «промислова власність», після прийняття Паризької конвенції про охорону промислової власності 1883 р., стало загальновживаним, універсальним у патентній практиці терміном, що ввійшов у побут міжнародних контактів.
Опис: Інтелектуальна власність, патентознавство та трансфер технологій : метод. вказівки до практ. робіт для здобувачів друг. (магістер.) рівня вищ. освіти за спеціальністю 133 “Галузеве машинобудування” освіт.-проф. програми “Галузеве машинобудування” / уклад.: В. В. Кальченко, Г. В. Пасов. – Чернігів : НУ “Чернігівська політехніка”, 2023. – 122 с.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/28739
Розташовується у зібраннях:Кальченко В. В.: навчально-методичні видання
Пасов Г. В.: навчально-методичні видання
Технічні науки

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4998 ІВ, П та ТТ (Практ) (ГМ) (М) (2023) (122) (после правки).pdfметодичні вказівки759,86 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.