Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/29902
Назва: Безлактозні йогурти з додаванням рослинної сировини
Інші назви: Lactose-free yogurts with the addition of plant raw materials
Автори: Вітряк, О.
Замай, Ж. В.
Фабріченко, К.
Ключові слова: безлактозні молочні продукти
йогурт
непереносимість лактози
ферментні препарати
β-галактозидаза
рослинна сировина
харчова цінність
lactose-free dairy products
yogurt
lactose intolerance
enzyme preparations
β-galactosidase
vegetable raw materials
nutritional value
Дата публікації: 2023
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 4 (34)
Короткий огляд (реферат): У статті теоретично обґрунтовано та доведено спосіб отримання безлактозних молочних продуктів шляхом одночасного внесення ферментного препарату β-галактозидази і заквасочних йогуртових культур. Розроблено модельні харчові композиції та технологію безлактозного йогурту з додаванням рослинних компонентів. Визначено оптимальне співвідношення яблука, гарбуза, кориці, як 12, 4 та 1 % відповідно, що дає змогу отримати безлактозний молочний продукт з покращеними органолептичними властивостями та підвищеною біологічною цінністю. Проаналізовано фізико-хімічні і мікробіологічні показники та розраховано харчову цінність отриманих продуктів. Розроблений безлактозний йогурт з додаванням рослинної сировини має сукупні синбіотичні функції, сприятиме розширенню асортименту продуктів, рекомендованих для осіб з непереносимістю лактози.
Опис: Вітряк, О. Безлактозні йогурти з додаванням рослинної сировини / О. Вітряк, Ж. Замай, К. Фабріченко // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 138-146.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/29902
Розташовується у зібраннях:Замай Ж. В.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
138-146.pdfстаття504,55 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.