Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ir.stu.cn.ua/123456789/29902
Назва: | Безлактозні йогурти з додаванням рослинної сировини |
Інші назви: | Lactose-free yogurts with the addition of plant raw materials |
Автори: | Вітряк, О. Замай, Ж. В. Фабріченко, К. |
Ключові слова: | безлактозні молочні продукти йогурт непереносимість лактози ферментні препарати β-галактозидаза рослинна сировина харчова цінність lactose-free dairy products yogurt lactose intolerance enzyme preparations β-galactosidase vegetable raw materials nutritional value |
Дата публікації: | 2023 |
Видавництво: | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
Серія/номер: | Технічні науки та технології;№ 4 (34) |
Короткий огляд (реферат): | У статті теоретично обґрунтовано та доведено спосіб отримання безлактозних молочних продуктів шляхом одночасного внесення ферментного препарату β-галактозидази і заквасочних йогуртових культур. Розроблено модельні харчові композиції та технологію безлактозного йогурту з додаванням рослинних компонентів. Визначено оптимальне співвідношення яблука, гарбуза, кориці, як 12, 4 та 1 % відповідно, що дає змогу отримати безлактозний молочний продукт з покращеними органолептичними властивостями та підвищеною біологічною цінністю. Проаналізовано фізико-хімічні і мікробіологічні показники та розраховано харчову цінність отриманих продуктів. Розроблений безлактозний йогурт з додаванням рослинної сировини має сукупні синбіотичні функції, сприятиме розширенню асортименту продуктів, рекомендованих для осіб з непереносимістю лактози. |
Опис: | Вітряк, О. Безлактозні йогурти з додаванням рослинної сировини / О. Вітряк, Ж. Замай, К. Фабріченко // Технічні науки та технології. - 2023. - № 4 (34). - С. 138-146. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29902 |
Розташовується у зібраннях: | Замай Ж. В.: наукові статті Технічні науки та технології. – 2023. – №4 (34) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
138-146.pdf | стаття | 504,55 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.