Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/30161
Назва: Мікрофлора борошна як стартер процесів бродіння у харчових технологіях
Інші назви: Microflora of flour as a starter of fermentation processes in food technologies
Автори: Челябієва, В. М.
Буяльська, Н. П.
Березкина, Н. А.
Ключові слова: flour
starter culture
hops
lactic acid bacteria
yeast
fermented milk products
борошно
закваска
хміль
молочнокислі бактерії
дріжджі
кисломолочні продукти
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка"
Серія/номер: Технічні науки та технології;№ 1 (35)
Короткий огляд (реферат): У роботі проведена аналітична оцінка мікробіоти борошна, охарактеризовані симбіотичні асоціації мікроорганізмів, які виникають при заквашуванні борошна, та вплив ендогенних факторів на розвиток цих мікробних симбіозів. Аналіз був застосований для вивчення можливості використання борошна та закваски борошна як стартера бродіння у харчових технологіях. Досліджено вплив біохімічних характеристик бродильного середовища на склад асоціацій організмів в заквасках інокульованих у ці середовища. Показано, що мікробіота борошна може бути стартером процесів бродіння, що може бути використано у технології хлібобулочних, кисломолочних, алкогольних виробів.
Опис: Челябієва, В. Мікрофлора борошна як стартер процесів бродіння у харчових технологіях / В. Челябієва, Н. Буяльська, Н. Березкина // Технічні науки та технології. - 2024. - № 1 (35). - С. 204-211.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ir.stu.cn.ua/123456789/30161
Розташовується у зібраннях:Березкина Н. А.: наукові статті
Буяльська Н. П.: наукові статті
Челябієва В. М.: наукові статті
Технічні науки та технології. – 2024. – №1 (35)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
21. Челябієва.pdfстаття496,18 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.