Короткий опис(реферат):
Картоплю в більшості країн світу вважають четвертою культурою після пшениці, рису і кукурудзи. В Україні картоплю називають другим хлібом, а слов'яни без перебільшення відносять її до культури "номер два".
В Україні картоплярство має яскраво виражений екстенсивний характер, при обсяги виробництва досягаються в основному за рахунок розширення площ, а не завдяки підвищенню врожайності.
Найпоширеніші попередники картоплі - зернові. Істотної різниці в цінності різних видів зернових в якості попередників не відзначено.
Суть розробки, основні результати:
Казанцев, М. В. Агроекономічний аналіз галузі рослинництва та поліпшення технології вирощування картоплі : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / М. В. Казанцев ; керівник роботи М. М. Селінний ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2022. – 62 с.