IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Використання природних антиоксидантів у виробництві борошняних кондитерських виробів

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Челябієва, В. М.
dc.contributor.author Костюченко, А. М.
dc.contributor.author Семенюк, О. Ю.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2017-06-29T08:32:37Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2017-06-29T08:32:37Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/13338
dc.description Челябієва, В. М. Використання природних антиоксидантів у виробництві борошняних кондитерських виробів / В. М. Челябієва, А. М. Костюченко, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. – 2016. – № 4 (6). – C. 211-217. en_US
dc.description.abstract Розглянуто можливість використання порошків із шкірок червоних сортів винограду та шкірок баклажана як антиоксидантів у технології цукрового печива. Досліджено вплив порошків на вологість печива, пероксидне число ліпідної фракції під час зберігання, на стабільність β-каротину, який застосовували для поліпшення споживчих властивостей цукрового печива. Встановлено, що спиртовий екстракт шкірки червоних сортів винограду – ефективний антиоксидант ліпідної фракції цукрового печива, а порошок шкірки баклажана – стабілізатор β-каротину. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки та технології; № 4 (6)
dc.subject антиоксиданти en_US
dc.subject антоціани en_US
dc.subject насунін en_US
dc.subject ресвератрол en_US
dc.subject шкірка баклажана en_US
dc.subject шкірка червоних сортів винограду en_US
dc.subject β-каротин en_US
dc.subject цукрове печиво en_US
dc.subject antioxidants en_US
dc.subject anthocyanins en_US
dc.subject nasunin en_US
dc.subject resveratrol en_US
dc.subject the skin of eggplant en_US
dc.subject the skin of red grapes en_US
dc.subject sugar cookies en_US
dc.subject антиоксиданты en_US
dc.subject антоцианы en_US
dc.subject насунин en_US
dc.subject ресвератрол en_US
dc.subject кожура баклажана en_US
dc.subject кожура красных сортов винограда en_US
dc.subject сахарное печенье en_US
dc.title Використання природних антиоксидантів у виробництві борошняних кондитерських виробів en_US
dc.title.alternative The use of natural antioxidants for the manufacture of preserved pastry goods en_US
dc.title.alternative Использование природных антиоксидантов для изготовления мучных кондитерских изделий en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 The article considers the possibility of using the powders the skin of red grapes and peel eggplant how antioxidants in sugar cookie technology. Examined oxidation during storage of lipid fractions, the stability of beta-carotene, which is used to improve the performance properties of the sugar cookies. It is founds that an alcohol extract of skin red grape - effective antioxidant of lipid fraction sugar cookies, peels eggplant as a stabilizer of beta-carotene. en_US
dc.description.abstractalt2 Рассмотрена возможность использования порошков кожуры красных сортов винограда и кожуры баклажана как антиоксидантов в технологии сахарного печенья. Исследовано влияние порошков на влажность печенья, пероксидное число липидной фракции во время хранения, на стабильность β-каротина, использованного для улучшения потребительских свойств сахарного печенья. Установлено, что спиртовой экстракт кожуры красных сортов винограда – эффективный антиоксидант липидной фракции сахарного печенья, а порошок кожуры баклажана - стабилизатор β-каротина. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу