Короткий опис(реферат):
В основу корисної моделі поставлено задачу розробити новий склад кексу, який зумовлює поліпшення якості кексу за кольором, смаком, ароматом, забезпечує зниження калорійності, збагачення пектином, вітамінами. Поставлена задача вирішується тим, що кекс «Яблучний», згідно з корисною моделлю, додатково містить порошок яблучних насіннєвих камер з насінням. Яблучні насіннєві камери з насінням отримують як побічний продукт при виробництві яблучних чіпсів.
Суть розробки, основні результати:
Патент 117433 UА, МПК A21D 2/36 (2006.01) A21D 13/80 (2017.01) A23G 3/42 (2006.01) Склад кексу "Яблучний" / Челябієва В. М., Сиза О.І., Савченко О.М., Семенюк О.Ю. –
№ u 201700474; заявл. 18.01.2017; опубл. 26.06.2017, Бюл.№ 12, 2017