Короткий опис(реферат):
В основу корисної моделі поставлено задачу розробити новий склад кексу, який не містить борошна пшеничного, есенції, хімічних розпушувачів. Суттєвою ознакою кексу "Вівсяно-кукурудзяний", що заявляється, є відсутність у складі кексу борошна пшеничного вищого ґатунку, а натомість використовується суміш борошна вівсяного і кукурудзяного, яка надає чудові смакові властивості готовому виробу і дозволяє не використовувати у складі кексу есенцію та хімічний розпушувач.
Суть розробки, основні результати:
Патент 125949 UA, МПК A21D 13/047 (2017.01) A21D 13/80 (2017.01) Склад кексу "Вівсяно-кукурудзяний" / Челябієва В. М., Сиза О.І.,Савченко О.М., Михуля І. М.–
№ u 201800582; заявл. 22.01.2018; опубл. 25.05.2018, Бюл.№ 10, 2018