Abstract:
Метою випускної кваліфікаційної роботи виступає оцінка та розробка заходів щодо підвищення рентабельності роботи підприємств харчової галузі.
Для досягнення поставленої мети в роботі необхідно вирішити наступні завдання:
- вивчити економічну сутність, функції та види рентабельності підприємства;
- визначити фактори, які впливають на прибутковість діяльності підприємств харчової промисловості;
- визначити шляхи підвищення рентабельності підприємств харчової промисловості в сучасних умовах;
- дослідити нормативно-правове забезпечення діяльності підприємств харчової промисловості;
- провести експрес-діагностику фінансового стану підприємств харчової промисловості (на матеріалах ПрАТ «Чернігівський молокозавод»);
- оцінити прибутковість та показники рентабельності підприємств харчової промисловості (на матеріалах ПрАТ «Чернігівський молокозавод»);
- визначити шляхи підвищення прибутковості та рентабельності діяльності підприємств харчової промисловості;
- економічно обгрунтувати запропоновані заходи.
Об’єктом випускної кваліфікаційної роботи виступає фінансово-господарська діяльність ПрАТ «Чернігівський молокозавод».
Предметом випускної кваліфікаційної роботи є шляхи підвищення прибутковості підприємств харчової галузі в Україні.
Практичне значення отриманих результатів полягає в можливості використання запропонованих заходів щодо підвищення рентабельності роботи підприємств харчової галузі в Україні.
Description:
Рубан, І. С. Підвищення рентабельності підприємств харчової промисловості: магістерська робота : 072 Фінанси, банківська справа та страхування / І. С. Рубан ; керівник роботи Тарасенко А. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра фінансів, банківської справи та страхування. – Чернігів, 2020. – 87 с.