Abstract:
У статті розкрито власне бачення проблеми формування організаційних засад інноваційно- інвестиційного розвитку громадського харчування. Встановлено, що основними напрямами такого розвитку є впровадження сучасних ІТ-технологій в процеси управління і обслуговування гостей; задоволення їхніх потреб у сучасних стравах та продуктах. Для їх успішного впровадження необхідне поетапне вирішення визначеного кола завдань на основі розробленого комплексу відповідних методик, підходів та наявністю висококваліфікованого персоналу. Позитивним фактором
для забезпечення інноваційно-інвестиційного розвитку громадського харчування є поява державної програми з кредитування малого та середнього бізнесу «Доступні кредити 5-7-9 %», яка, на нашу думку, вимагає певного удосконалення, а саме конкретизування умов кредитування щодо створення нових робочих місць, впровадження сучасних ресурсоощадних технологій виробництва та споживання, формування здорового способу харчування у населення.
Description:
Мєняйлова, Г. Є. Організаційні засади інноваційно-інвестиційного розвитку громадського харчування України / Г. Є. Мняйлова // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2020. - № 1 (21). - С. 91-99.