Короткий опис(реферат):
Використання суміші борошна гречаного і сочевичного дозволяє отримати безглютенові кондитерські вироби із чудовими смаковими властивостями. Завдяки хімічному складу борошна готовий виріб має високу харчову та біологічну цінність. Особливістю створеного кексу є відсутність у складі борошна пшеничного вищого ґатунку, тому кекс можна споживати людям, які хворі на целіакію.
Суть розробки, основні результати:
Соседова, К. Ю. Кекси гречано-сочевичні для спеціального харчування / К. Ю. Соседова ; наук. кер. В. М. Челябієва // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : матеріали тез доп. Всеукр. наук.- практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 10 -11 квітня 2019 р.). - Чернігів : ЧНТУ, 2019. – С. 283.