Короткий опис(реферат):
Йогурти – один з найбільш перспективних сегментів молочної продукції в Україні. Вони
є одним із улюблених продуктів населення, їх середньорічний приріст споживання, а
відповідно і виробництва в Україні становить в середньому 10%.
Згідно з ДСТУ 4343:2004, йогурт – це кисломолочний продукт з підвищеним вмістом
сухих речовин, який виробляють сквашуванням молока культурами видів Lactobacillus
delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus salivarius subsp. thermophilus.
Суть розробки, основні результати:
Половий Д. В. Дослідження показників якості йогуртів, що реалізуються у вітчизняних торговельних мережах / Д. В. Половий ; наук. керівник Т. М. Денисенко // Новітні технології у науковій діяльності і навчальному процесі : зб. Тез Всеукр. наук.-практ. конф. студентів, аспірантів та молодих учених (м. Чернігів, 8-9 квіт.2020 р.) : збірник тез доповідей. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2020. – С. 398-399.